Gyulai Várfürdő

Cím: 5700 Gyula, Várkert u. 2.
Web: www.gyulaivarfurdo.hu
Nyitva: minden nap 8.00 – 19.00; éjszakai wellness péntek – szombat 20.00 – 24.00
Belépőjegy: Felnőtt 2130 Ft; Nyugdíjas, diák 1700 Ft; 3 éves kor alatt ingyenes;
Castello szaunapark napijegy 1750 Ft; Éjszakai wellness 2000 Ft

A Gyulai Várfürdő a volt Almássy Kastély 8,5 hektár területű ősparkjában található, mely ma már természetvédelmi terület. Magyarország egyik legszebb gyógyfürdője. A Várfürdő 72 C-os, 2005 méter mélyről feltörő vizét az egészségügyi miniszter 1969-ben gyógyvízzé, a fürdőt 1971-ben gyógyfürdővé és 1985-ben a gyógyfürdő környékét gyógyhellyé nyilvánította.

A teljesen újjáépített Várfürdő a Dél-Alföld legújabb, legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője lett. A Várfürdő vize alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos gyógyvíz. Magas ásványi anyag tartalma miatt barnás tónusa van. A víz mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható kiváló hatással. A gyógyászaton iszappakolással, magnetoterápiás kezeléssel, galvánfürdővel, szénsavas fürdővel, tangentor kezeléssel, fizikoterápiás kezeléssel, illetve gyógyússzással állnak kedves vendégeink rendelkezésére.
A fiatalok illetve családok részére számtalan szórakozási lehetőség kínálkozik. Megtalálható a gyermek víziparadicsom – mely egy 400m2-es játszótér a vízben, a pezsgőmedence, a hullámmedence – a közel 1 méteres hullámaival egyedülálló a Dél-Alföldön, a strandröplabda-pálya, az óriás 110 méteres csúszda és egy kamikáze csúszda, a 25 és 50 méteres uszoda, valamint változatos kulturális, szórakoztató és sportprogramok.
A Castello szaunapark teljes kikapcsolódást nyújt. Található itt pihenőszoba látványkandallóval, fűtött padokkal, infrakabin, jégkút, Kneipp-taposós skótzuhany, gőzkabin, merülő medence, jakuzzi, finn szauna. A finn szaunában a szauna mesterek által alkalmazott legyezési technika hatására akár 20%-kal több méreganyag távozik a szervezetből.

Kategória: Látnivalók | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.