Békés Megyei Culinary Team

 

2010-ben Luxemburgban rendezték meg a szakács-világbajnokságot, melyen megyénket a Békés Megyei Culinary Team képviselte tizenkét szakáccsal és két cukrásszal.

Törőcsik Zoltán gádorosi származású mesterszakács, jelenleg Svédországban dolgozik, aranyérmet érdemelt ki.

Ezüstérmet szerzett Ambrus György mesterszakács vezette csapat. A csapat tagjai: Tímár Attila, Szabó János, Szilágyi Gábor szakácsmesterek és Doktor Zoltán cukrászmester.
Ötfogásos exkluzív menüsorukban előételként avokádó- és aszaltparadicsom-tatár szerepelt, ezután tökpüréleves következett mangalicasonka-gyűrűvel, halételként lazacpisztráng spárgaszőnyegen, rákfelfújttal, sabayon-mártással. A főétel báránygerinc volt polentapürével és gombaelixírrel. Desszertek: tonkababos csokimousse, mangózselé.

A Tímár András mesterszakács vezette együttes csapatban bronzérmet érdemelt ki. A csapat tagjai: Búza Zoltán, Kovács Csaba, Toókos Ferenc szakácsmesterek és Balogh László cukrászmester.
Egyéniben Horváth Ferenc, Nyári János és Tímár Albin ezüstérmet vehetett át. Hódos Krisztián bronzérmet „Kezünkben az életünk” című zöldségfaragásával az artisztika kategóriában bronzérmet érdemelt ki. Balogh László a nemzetközi zsűritréninget sikeresen elvégezve ezentúl olimpián, vébén is zsűrizhet.

A Békés Megyei Culinary Team mind a 14 tagja éremmel térhetett haza.
Ahogy Tímár Albin fogalmazott: nemesfémmel teli busszal érkeztek Békéscsabára.
Ambrus György csapatvezető elmondta, amit vállaltak, azt teljesítették, jó hírét vitték a megyének, a zsűri pedig díjazta az ételeiket. Sokan segítették a felkészülésünket, a támogatóknak köszönjük, hogy lehetőséget láttak bennünk, úgy érzem, az elvárásoknak megfeleltünk. Ahogy a zsűri értékelésében elhangzott: prémium minőségű szakácsai és cukrászai vannak Békés megyének, érdemes és kell is folytatniuk a versenyzést.

A Hotel Halászcsárda,
akkor még Halászcsárda és Panzió is
támogatója a Békés Megyei Culinary Teamnek!

A bejegyzés kategóriája: Híreink
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.