László Ákos grafikusművész kiállítása

László Ákos kiállítás_Gyula_2012.02.

Szerelmeim, házak, lovak, asszonyok

2011. december 22 – 2012. március 4.

December 22-én nyílt meg László Ákos grafikusművész kiállítása Gyulán Szerelmeim, házak, lovak, asszonyok címmel.

László Ákos grafikus (Budapest, 1940. március 6.–) 1965-ben a kolozsvári Képzőművészeti Főiskola képgrafikusi szakán végzett, mesterei: Kádár Tibor és Feszt László. 1982-ben települt át Magyarországra, jelenleg Debrecenben él. A MGSZ, a DAB Szellemi Szabadlegények Társaságának tagja. Művészeti tevékenységét 1970-ben a Béke pályázat II. díjával (Nagyvárad); a Nagyváradi politikai pályázat díjával, Holló László-díjjal, Debrecen város művészeti ösztöndíjával, az őszi és tavaszi tárlatok nívódíjával ismerték el.
Tanulmányúton járt a Szovjetunióban, Litvániában, Franciaországban; a Vilniusi, Kazimierzi, Saint-Micheli és a Hajdúböszörményi Nemzetközi Művésztelepek munkájában vett részt, és ezek zárókiállításain szerepelt. Művei a XX. sz. végének karizmatikus üzenetei - megrendültségről, fájdalomról, reményről, szenvedésről, hiányérzetről tudósítanak.
Grafikáiban a japán kalligráfia és a gesztusfestészet hatása érzékelhető. Sajátos sokszorosító technikája a linotípia. Lapjai expresszív, szürealista asszociációkat sugallanak sok konkrét figuratív utalással.

A bejegyzés kategóriája: 2012 február
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.