Író-olvasó találkozó

Író-olvasó találkozó Békéscsabán_Gyula_2012.03.01.

Találkozó Békéscsabán

2012. március 01.
Író-olvasó találkozó

Szeretettel várjuk 2012. március 1-én, csütörtökön 16 órakor a Munkácsy Emlékházban (Békéscsaba, Gyulai út 5.) író-olvasó találkozónkra.
Vendégünk lesz: SZERENCSÉS KÁROLY történész, az ELTE Új- és Jelenkori Magyar Történeti Tanszékének habilitált egyetemi docense
Az íróval VÉNA című könyve kapcsán Csajányi Melinda, történész beszélget.

Szerencsés Károly saját könyvét így jellemzi:
“Napló arról, hogyan küzd és marad alul az ember a betegséggel vívott harcban. Már nincs remény, a küzdelem kimenetele nem kétséges. Novellák arról, hogyan menekülnék mégis, hogyan futok nap mint nap borzongató sivatagokban, s miért nem érhetem el az Óceánt? Esszék arról, hogyan mozdul bennünk minden pillanatban a nemzet? Egyetemi katedrán és pusztai zugban, s beteljesül-e a rettenetes herderi jóslat? Tollrajzok költőkről, írókról és történelmi személyiségekről, akik segítenek minket eligazodni az útvesztővé vált világban, s megőrizni lelkünket és különleges fajtánkat. Mindez együtt áramlik a “Vénámban”, nyugtalanító ösztönök társaságában.”

A helyszínen a bemutató alkalmával mód nyílik a “Véna” című könyv, valamint a történész – író más, ritkán kapható műveinek megvásárlására.

Kezdési időpont: 16.00 óra
A rendezvényen való részvétel ingyenes!

Helyszín: Munkácsy Emlékház
5600 Békéscsaba, Gyulai út 5.
www.ifihaz.hu

 

A bejegyzés kategóriája: 2012 március
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.