Kyokushin Karate Diákolimpia

Kyokushin Karate Diákolimpia Szeghalmon_Gyula_2012.03.12

Diákolimpia Szeghalmon

2012. március 12.
Kyokushin Karate Diákolimpia 2010/2011-es tanév országos döntő

A Kyokushin Karate stílus megalapítója Sosai Masutatsu Oyama 10. danos mester, aki 18 hónapon keresztül magányosan tréningezett a Kiyosumi hegyen (Japán, Chiba tartomány), hogy megalkossa a világ egyik legkeményebb harcművészetét, mely a testi erő és a lelki összhang egy szintre emelésével félelmetes küzdőket, nagyszerű harcosokat adott a világnak.
Napi 16 órát edzett és rengeteget meditált. Ennek eredményeként hamarosan 220 kg-ot nyomott fekve, átugrotta a saját testmagasságát, 12 mp alatt futott 100 métert és kettő ujjon tudott kézen járni. Ezek után talán nem lehet csodálkozni azon, hogy nem talált legyőzőre sehol a világon. Ha élt ember, aki az életében legendává vált, akkor az Masutatsu Oyama 10. danos mester volt. Az egész világ ismerte nevét Japántól Brazíliáig, Dél-Afrikától az Egyesült Államokig mindenhol.
Legendássá váltak küzdelmei (3 nap alatt 300 karate mesterrel küzdött meg és senki nem tudta legyőzni), bikák elleni harcai és töréstechnikai bemutatói (pl. sörös üveg nyakát egyetlen csapással leütötte).
Sajnos azonban 1994. április 26-án Sosai Oyama hosszú súlyos betegség után örökre eltávozott, de az általa ránk hagyott szellemiség tovább él a több, mint tízmillió Kyokushin Karatéka (karatéka = karatét gyakorló) szívében.

Szeghalom, Városi Sportcsarnok Senshi Egyesület
www.szeghalom.hu

A bejegyzés kategóriája: 2012 március
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.