A Dumaszínház sztárjai Gyulán

A-Dumaszínház-sztárjai-Gyulán_Gyula_2012.05.17.

Benk Dénes és Kiss Ádám

Május 17.
A Dumaszínház sztárjai Gyulán
Benk Dénes és Kiss Ádám

Benk Dénes:
Ősi magyar stand up dinasztia leszármazottja. Anyai ágról szittya humoristák, míg apai ágról avar lovas-komikusok vére csörgedezik ereiben. Ilyen génekkel nem is csodálkozhatunk, hogy igen korán a tréfálkozás felé fordult.
Születését követően a kisebb csínytevéseket hamarosan komoly heccek követik és alig 5 éves korában, már megírja első viccét. Ki ne emlékezne a Két pap biciklizik a tetőn és megszólal az egyik ? kezdetű klasszikusára, ami egy csapásra elismerést hozott mind a közönség mind a szakmai kritikusok körében.
10 éves korára ontja a vicceket. Ekkor már túl van a Az orosz meg a kínai meg a magyar ül a fán és a Rendőr anyósa kérdezi a vasalótól, hogy méltán elhíresült sziporkáin. Az igazi áttörés mégis a Miért van a skót olajkályháján felmosó vödör? után következik, amiért aranykacaj díjra jelölik, viszont a díjat csak két évvel később a Mi történik, ha a tevét keresztezzük a varrógéppel?… hozza meg számára.

Kiss Ádám:
Szerencsi származású, pomázi lakos. Hitvallása szerint, amely a szerencsi csokigyár szlogenjére megdöbbentően hasonlít: Az élethez kell egy szerencsi Kiss.
Külkereskedelmi főiskolai hallgató, általában évnyitón és évzárón elájul, de ennek ellenére a színpadi szereplés minden álma. A Magyar Rádió 5. Humorfesztiválján a Magyar Rádió díjának nyertese.

Jegyek a művelődési ház jegypénztárában vásárolhatók.
Kezdés: 19 óra

Helyszín: Művelődési Ház – színházterem
www.gyula.hu

A bejegyzés kategóriája: 2012 május
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.