I. Gyulai Várfürdő Kupa – Terep-rallye Országos Bajnokság

2012.08.03 – 2012.08.05
I. Gyulai Várfürdő Kupa – Terep-rallye Országos Bajnokság

Terep-rallye – rally

A népszerű rally versenyektől sok mindenben alapvetően különbözik a terep-rallye. Az előbbinél a verseny zárt pályán zajlik, amelyet előtte begyakorolhatnak a versenyzők, feljegyezhetik maguknak a kanyarokat, a fékezéseket, a sebességeket, majd a verseny során a feladatuk, hogy a begyakorlott pályát a lehető leggyorsabban teljesítsék.
A terep-rallyenál a versenyzők nem tudják, merre kell majd menniük. Az ún. itinert, amely az útvonalat tartalmazza, minden versenynapon csak egy órával a rajt előtt kapják meg. Itt is a gyorsaság számít, vagyis az, hogy ki teljesíti a legrövidebb idő alatt a távot. A versenytávon belül kétféle szakaszt különböztetünk meg: összekötő (vagy etap) és szelektív (vagy gyorsasági) szakaszokat. Az összekötő szakaszok az egyes szelektív szakaszokat kötik össze, és azért van rájuk szükség, hogy az egymástól néhány kilométer távolságra lévő mért szakaszokat közúton meg lehessen közelíteni.
Természetesen itt is van egy limitidő, ami alatt teljesíteni kell, de itt nem mérik az időt, de a később történő beérkezést büntetik. A szelektív szakaszokon értelemszerűen a gyorsaság számít. A végeredményt a szelektív szakaszok összesített eredménye adja. Egy nap általában 3-4, hosszabb távú versenyen 5 gyorsaságit szoktak tervezni.

Helyszín: Gyula
www.visitgyula.com

A bejegyzés kategóriája: 2012 augusztus
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.