Medgyesegyházi Dinnyefesztivál

2012. augusztus 3-5.
Medgyesegyházi Dinnyefesztivál

Medgyesházi Dinnyefesztivál 2012. A település önkormányzata első alkalommal 1995-ben rendezte meg a dinnyefesztivált, 2012-ben már a 17. alkalommar kerül sor a háromnapos rendezvényre.

A Dinnyefesztivál olyan szakmai és kulturális programot kínál, melyen keresztül még a mezőgazdasági kultúra meghatározó értékei is megőrizhetők az utókor számára. A rendezvény nyújtotta kikapcsolódás, szórakozás közelebb hozza az embereket egymáshoz, talán erőt is ad a termelőknek ahhoz, hogy felmerülő közös gondjaikra együtt találjanak megoldást. A fesztiválon belül létrejött a Dinnyelovagrend, ami kifejezetten a termelők érdekeit érvényesítheti. A lovagrendbe jutásért természetesen lovagi tornán kell részt venni, melyre bárki benevezhet. A megmérettetés játékos formában zajlik, mégpedig dinnyepakoló-, dinnyesaccoló-, dinnyeevő-, dinnyezsonglőr- és a dinnyedobozoló verseny keretében. A legjobb méltó jutalma, hogy a polgármester nagyszabású ceremónián korhű jelmezbe öltözött udvartartással dinnyelovaggá üti.

Gasztronómiai megmérettetésen is összemérhetik a tehetségüket a vállalkozó kedvűek, hiszen Ínyenc versenyt is rendeznek a Dinnyefesztivál alkalmával a városban.
A fesztivál három napja alatt a helyi kulturális csoportok mellett országos hírű előadók is fellépnek, valamint a megye és a régió művészeti csoportjai, így színészek, zenészek és néptánc együttesek is. A rendezvényen belül nagy hangsúlyt kapnak a dinnyetermesztéssel kapcsolatos szakmai előadások és kiállítások.

Helyszín: Medgyesegyháza
www.programturizmus.hu

A bejegyzés kategóriája: 2012 augusztus
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.