András Napi Kolbászparádé a Lencsésin Gyulán

2012. 12. 01.
András Napi Kolbászparádé a Lencsésin Gyulán

Régebben Magyarországon disznóöléskor általában kétféle kolbászt készítettek: A vastagbélbe töltött fehérkolbászt, azaz köleskásával készített hurkát és vékonybélbe töltött feketekolbászt. A hurkát hajdinakásával vagy burizzsel készítették. A hurkát néha disznóvérrel is keverik, ezt véres hurkának mondják. Faluhelyen régen a rizst nem ismerték. Májas hurkát a rövid eltarthatósága miatt ritkában készítettek. (forrás: www.hu.wikipedia.org)

Helyszín: Lencsési Közösségi Ház, Gyula
www.visitgyula.com

A bejegyzés kategóriája: 2012 december
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.