Minden Magyarok XVIII. Nemzetközi Néptánc fesztiválja

2012.08.17-20.
Minden Magyarok XVIII. Nemzetközi Néptánc fesztiválja

Gyulán nagy hagyománya van a táncművészetnek és ezen belül is a néptáncnak. A város adott otthont 1948 tavaszán az első országos magyarországi néptáncfesztiválnak és versenynek. Ez az esemény volt elindítója 1991-ben a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztivál létrejöttének. A fesztivál mára Gyula kulturális életének ünnepi eseményévé vált. A Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválján a hazai együttesek mellett a Kárpát – medence, illetve Európa és a világ hagyományt ápoló együttesei vesznek részt.
A rendezvény célja, hogy a viharsarki régióba, Békés megyébe, Gyula városába hívjuk azokat az együtteseket, akik tradíciójuk, néptáncaik és népzenéjük megőrzésén fáradoznak.
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt Gyulára a Minden Magyarok XVI. Nemzetközi Néptáncfesztiváljára. Szabadtéri előadások, zenekari bemutatók, folkestek, kiállítások, gyermekprogramok, várják az idelátogatókat. Rendezvényünk 2009-ben a magyarországi fesztiválok minősítési rendszerében „Minősített folklórfesztivál” címet nyerte el.

A rendezvény ingyenes!
Helyszín: Gyula – Várkert
www.visitgyula.com

A bejegyzés kategóriája: 2012 augusztus
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.